GEDIPLOMEERD

Medisch &
sportpedicure

Ingroeiende teennagels

Wat is een ingroeiende teennagel?

Een ingroeiende nagel komt het meest voor aan de grote tenen.
Een ingegroeide teennagel heeft een nagelrand of nagelpunt die in de nagelplooi drukt en daardoor pijnklachten geeft. In een volgende fase zal de nagel de huid binnendringen en hier een ontsteking veroorzaken.

Basisbehandeling ingroeiende teennagels

Een ingroeiende nagel kan door de pedicure behandeld worden. Hierbij wordt het eelt uit de nagelplooi met een frees verwijderd, de zijkant van de nagel afgevlakt en de nagel drukvrij gelegd. Wacht niet te lang met een bezoek aan de pedicure bij de eerste symptomen van een ingroeiende nagel. Dit om pijnlijke ontstekingen te voorkomen.

Healthy feet are happy feet...

Unibrace nagelbeugel bij ingroeiende teennagels

Voor de ingroeiende nagel maak ik gebruik van de Unibrace nagelbeugel. De UniBrace is een instrument waarmee ik verschillende soorten en maten beugels kan maken voor alle vormen van ingroeiende nagels. De maat kan individueel aangepast worden daarom is deze techniek geschikt voor grote en kleinere tenen en zelfs vingers.

De typische M-vorm is karakteristiek voor deze techniek. Het is een extra krachtige beugel die gelijk de klachten vermindert en in zeer korte tijd snel resultaat kan worden behaald. Er zijn verschillende mogelijkheden om de beugel te bevestigen: op de nagel, om de nagel of een combinatie daarvan. De beugels zijn over de hele nagelplaat te plaatsen of slechts aan één kant of een combinatie.

Het vastplakken van de beugel doe ik met composiet. Een volkomen veilig medisch goedgekeurd product, dat ook uw tandarts gebruikt. Het grote voordeel is dat het veilig is en er geen allergische reacties te verwachten zijn.

De beugels worden gemaakt van chirurgisch staal dat voldoet aan de strengste eisen. Het is veilig voor gebruik op het menselijk lichaam.

De behandeling is na genoeg pijnloos en eenmaal op uw nagel aangebracht ziet het geheel er keurig netjes uit.

 

Arkada's Serum TC16

Aanbevolen wordt het unieke Arkada’s Serum TC16 collageen te gebruiken. Dit serum bevat een zeer hoog aandeel (vis)collageen, dat ervoor zorgt dat de nagel en de huid en nagelbed elastisch worden. Dit zorgt ervoor dat ik in staat ben zo’n grote verandering van de vorm van uw nagel te maken een aantal behandelingen. Daarnaast beschermt het tegen schimmels en bacteriën en helpt het uw nagel regenereren voor een betere nagelkwaliteit en groei. Dit serum is te koop in mijn salon.

arkadas serum pedicuresalon breda
nagelbeugel
nagelbeugel
nagelbeugel
nagelbeugel
nagelbeugel
nagelbeugel

Informatie ingegroeide teennagel

Als de nagel te kort wordt geknipt door de hoeken weg te knippen geeft dat een verlichting vanwege drukvermindering. Maar meestal zijn dan de gevolgen erger dan de kwaal.

Het zachte gedeelte van de teentop kan zich dan over de teennagel krullen, zodat het ingroeien weer opnieuw begint. Nagels hebben juist een beschermende werking voor de zachte teentoppen.

In veel gevallen speelt meer dan één van de zojuist genoemde factoren een rol.

Wanneer uiteindelijk de nagel dieper in het zachte weefsel binnendringt, ontstaat er een ontsteking. De huid wordt dan rood, glanzend en gespannen. Een kloppende pijn in de teen die gevoelig is bij de minste aanraking is het gevolg.

Scroll naar boven